2012. június 13., szerda

Emeletes csoda = több réteg élvezet

Emeletes csoda



Sütés nélkül, gyorsan elkészül ez a finom édesség. A legtöbben emeletes élvezetként ismerhetitek, nagyon közkedvelt sütemény. Először Aliznál olvastam jó par éve, de csak tavaly próbáltam ki. Kevés mindent készítek el többször, de ez a finomság kétszer is elkészült és lehet, hogy hamarosan ismét sort kerítek rá! :)

Hozzávalók:

1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg
25 dkg túró
porcukor
2 dl Hulala tejszín
1 cs. vaníliás cukor

3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

4. réteg
3 dl Hulala tejszín
5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé




A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel(kb. 1,5 dl). Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (24 x 34-es) egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Ár: 1000 Ft
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 10 fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése