2012. december 3., hétfő

Klasszikus sajttorta


Nagyon nagy sajttorta rajongó vagyok! Egyszerűen imádom, és még van egy jó pár sajttorta receptem, de még nem tettem fel őket a blogra…de ígérem, hogy egyszer fent lesznek! Még sajttorta könyvem is van…hmmmmm…nagyon szépek a képek! E receptet a nosalty-ról loptam! Nagyon finom, könnyű sajttorta! Nektek is ízleni fog, ráadásul olcsó is, nem kell hozza több kiló krémsajt! Hihetetlenül könnyű és finom! Gyümölcs szósszal még finomabb!

Tésztához:
• 20 dkg liszt
• 6 dkg cukor
• 12 dkg Rama
• 1 tojássárgája

Krémhez:
• 10 dkg mascarpone
• 40 dkg túró
• 5 tojás (szétválasztva)
• 17 dkg cukor
• 4 dkg Rama
• 4 dkg búzadara
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 ek porcukor

egyéb:
• sütőbab





Elkészítés

1. A lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára.
2. Liszttel megszórt deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag, 32 cm átmérőjű körré, majd béleljünk ki vele egy 24 cm-es csatos tortaformát.
3. Helyezzünk a tésztára kilyuggatott sütőpapírt, helyezzük rá a sütőbabot és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15-20 percig.
4. Vegyük le róla a papírt és a babot, hagyjuk hűlni.
5. A tojássárgákat keverjük el a mascarponéval, a túróval, 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal.
6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
7. Olvasszuk fel a vajat, keverjük a krémhez, majd óvatosan dolgozzuk bele a kemény fehérje habot, lehetőleg ne törjön össze.
8. Simítsuk rá a piskótára a krémet, és 175 fokon süssük 45-50 percig.
9. Ha kicsit kihűlt, szórjuk meg porcukorral.




Elkészítési idő: 30 perc + sütés
Adag: 10 szelet
Ár : 1500 Ft

2 megjegyzés: