2012. május 23., szerda

Belga csokis keksz

Belga csokis keksz


A legfinomabb csokis keksz, amit valaha kóstoltam!

16 dkg vaj( fontos, hogy vaj legyen)
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 tk vaníliás cukor
18 dkg finomliszt

Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
2. A lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport beledolgozzuk. 3. A masszából kis gombócokat formálunk, tenyerünkkel kissé kilapítjuk.
4. Egy kizsírozott vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük a tallérokat (nekem 32 db lett).
5. Előmelegített sütőben, közepesnél kisebb hőfokon, kb 10 percig sütjük. Vigyázat: nem szabad ennél hosszabb ideig sütni, mert akkor kihűlés után nagyon kemény lesz! amikor kivesszük kissé nyersnek tűnhet, de ne aggódjunk ekkor lesz jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése